Woekerpolisproces

Aegon reserveert voor schadevergoedingen woekerpolis

Bij de presentatie van de jaarcijfers heeft Aegon bekend gemaakt een bedrag van 25 miljoen euro te reserveren voor schadeloosstelling van woekerpolishouders.

Op 14 juni 2013 bepaalde de Hoge Raad dat Aegon schadeplichtig is inzake koersplan. Aegon dient polishouders in bezit van een koersplan 1.000 tot 1.500 euro schadevergoeding te betalen.

Volgens Kapé Breukelaar, vaste adviseur van Stichting Koersplandewegkwijt zijn de door Aegon gereserveerde bedragen van 25 miljjoen euro “erg laag”.
Bij de stichting zijn 35.000 koersplan kopers aangesloten. De inschrijving is inmiddels gesloten. Eerder rekende Aegon nog met een bedrag van €150 miljoen aan schade.

In totaal zijn er door Aegon ruim 550.000 mensen met een beleggingspolis Koersplan. Ook houders van Aegonproducten bonusplan, Fiscaal voordeelplan, mixplan en vermogensplan komen voor schadevergoeding in aanmerking.

Aegon stelt zich op het standpunt dat niet iedereen, maar enkel de 35.000 mensen die zijn aangesloten bij de stichting koersplan, in aanmerking komen voor schadevergoeding.

Andere gedupeerden dienen door een nieuwe collectieve zaak hun recht te halen.

Telegraaf, 10 augustus 2013.