Woekerpolisproces

Georges Biever van Woekerpolisproces in één vandaag

Al tien jaar wordt de verzekeringsbranche achtervolgd door de woekerpolisaffaire, die haar veel geld, maar vooral haar reputatie heeft gekost.

Mede door de slechte naam zit de sector in zwaar weer en is het einde van het schandaal nog niet in zicht. Gedupeerde organisaties en advocaten slijpen de messen. Er wordt nog volop geprocedeerd en nieuwe dagvaardingen zijn in aantocht.

Vandaag presenteert de door minister Dijsselbloem ingestelde Commissie Verzekeraars, die de verzekeringsbranche heeft doorgelicht, haar bevindingen. Deze commissie onderzocht een jaar lang wat de gevolgen zijn voor de branche van de geschade reputatie en de veranderende vraag van klanten.

Kunnen verzekeraars overleven en kunnen ze de vele rechtszaken en claims wel aan? Volgens de commissie is er geen reden tot bezorgdheid en zijn de risico’s voor verzekeraars ‘beheersbaar’.

Over de zeven miljoen huishoudens die in het bezit zijn van een woekerpolis, rept de commissie met geen woord. De Consumentenbond heeft dan ook forse kritiek op het rapport. Volgens de bond heeft de commissie haar oren te veel laten hangen naar de verzekeringssector en worden de belangen van de klanten volledig genegeerd.

In EenVandaag spreken we met commissievoorzitter Casper de Vries, met de directeur van de Consumentenbond Bart Combee en met Georges Biever, jarenlang werkzaam als senior jurist bij verzekeraar Reaal en tegenwoordig werkzaam voor de stichting Woekerpolisproces.

Bron: één vandaag