Woekerpolisproces

Nieuwe Megaclaim tegen Aegon: Telegraaf 22 maart 2014

megaclaim aegon

Telegraaf 22 maart 2014

AMSTERDAM – Verzekeraar Aegon hangt een nieuwe megaclaim boven het hoofd. De Stichting Woekerpolisproces (SWP) heeft de verzekeraar aansprakelijk gesteld voor meer dan €1,8 miljard aan schade die geleden is door de circa 200.000 deelnemers aan Fundplan.

De gemiddelde schade per polis bedraagt €9000, stelt Pieter Lijesen van SWP. Aegon zou onrechtmatig kosten hebben ingehouden (€1400 per polis). „Verdere bestudering van de voorwaarden van Fundplan leert dat Aegon evenals bij Koersplan de kosten van de overlijdensrisicoverzekering niet heeft aangegeven en een te hoge premie heeft berekend. De Hoge Raad was daar duidelijk over in het arrest van 14 juni 2014. De door Aegon onrechtmatig hiervoor in rekening gebrachte kosten liggen evenals bij Koersplan hier op €1000 tot €1500 euro per polis”, aldus Lijesen. „Als derde gebrek blijkt dat Aegon de beheers- en fondskosten niet heeft gespecificeerd in de voorwaarden. Deze kosten zijn derhalve niet overeengekomen.”

Voor Aegon is het ’te vroeg’ om inhoudelijk te reageren.

De verzekeraar voert ook nog volop besprekingen over de afwikkeling van Koersplan voor gedupeerden die zich niet hebben aangesloten bij een collectief. „De gesprekken daarover verlopen constructief”, aldus een woordvoerder. Koersplan telde circa 800.000 deelnemers.