Woekerpolisproces

------------------- PERSBERICHT -------------------

Stichting Woekerpolisproces dagvaart ASR

Compensatieregeling ongeldig

Amsterdam, 1 september 2014.

Vanmorgen is ASR gedagvaard door Stichting Woekerpolisproces. ASR verkocht 1,1 miljoen woekerpolissen onder namen als Stad Rotterdam, Waerdye, Fortis en Falcon. ASR kan niet aantonen dat ze over de juiste informatie beschikken om de poliswaarde (waaronder ook de eindwaarde) en de compensatie van een hypotheek - of pensioenpolis goed te berekenen. ASR is als gevolg van fusies, overnames en samenvoegen van fondsen veel gegevens kwijtgeraakt. Het verloop van de polis wordt door ASR daarom gereconstrueerd. ASR werkt daarbij met aannames, gemiddelden en rekenformules. Dat blijkt uit de door ASR gesloten compensatie-overeenkomsten. ASR weigert deze formules vrij te geven. Hierdoor is het voor polishouders onmogelijk na te gaan waar hun geld blijft. Stichting Woekerpolisproces vordert vrijgave van de aannames, formules en gemiddelden en stelt zich op het standpunt dat zonder deze gegevens de compensatieregelingen ongeldig zijn.

Mr Pieter Lijesen, voorzitter van de Stichting Woekerpolisproces: ”Het afgelopen jaar hebben wij geconstateerd dat ASR niet in staat is de juiste compensatieberekeningen te maken. ASR beschikt domweg niet meer over alle data. ASR werkt daarom met allerlei kunstgrepen. Het is niet alleen zorgwekkend dat een grote verzekeraar als ASR gegevens kwijt is, maar vooral dat polishouders niet krijgen waar ze recht op hebben. Want werken met gemiddelden leidt er automatisch toe, dat de ene polishouder teveel krijgt en de andere te weinig. Wij hebben ASR om vrijgave gevraagd van de aannames waarmee ze werken. Maar ASR weigert dit evenals AEGON, REAAL en Nationale Nederlanden. Als reden voert ASR op dat deze gegevens bedrijfsgevoelige informatie zouden bevatten. Maar dat mag natuurlijk nooit een reden zijn om polishouders inzicht te weigeren in wat er met hun geld is gebeurd. En daarom kunnen wij niet anders dan naar de rechter stappen.”

TROSRADAR

In TrosRadar wordt vanavond uitgebreid aandacht besteed aan de dagvaarding en handelswijze van ASR.
Over Stichting Woekerpolisproces Stichting woekerpolisproces zet zich in voor gedupeerden die als gevolg van de hoge en verborgen kosten van een woekerpolis een te laag pensioen hebben of niet in staat zijn hun hypotheek af te lossen. De stichting richt haar pijlen naast ASR ook op de andere grote verzekeraars waaronder Nationale Nederlanden, AEGON, Reaal en Allianz.

Download de documenten waaruit blijkt dat ASR de gegevens kwijt is:
Download

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie: Voor meer informatie of vragen: voorzitter, Mr. Pieter Lijesen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 06 48258888