Woekerpolisproces

Stichting Woekerpolisproces samen naar het hof

Stichting Woekerpolisproces en de advocaten die een rechtszaak voeren tegen Nationale Nederlanden (NN) voor het Europese Hof gaan samen optrekken.

Dit meldt Stichting Woekerpolisproces zaterdag. De huidige rechtszaak is van een individu tegen Nationale Nederlanden.

Volgens de stichting gaf de advocaat-generaal van het Europese Hof in juni een duidelijk advies dat Nationale Nederlanden onvoldoende transparant is geweest.

“Indien de advocaat-generaal wordt gevolgd heeft dat grote consequenties voor alle verzekeraars en Nationale Nederlanden in het bijzonder”, aldus de stichting.

Pieter Leijsen van de stichting legt tegenover NU.nl uit dat hij zich uit voorzorg voegt bij de rechtszaak. "Als het Europese Hof uitspraak doet is er wel jurisprudentie, maar Nationale Nederlanden kan dan nog altijd zeggen dat de rest ook een rechtszaak moet beginnen."

Vergoeding

Hij stelt ook dat het advies dat de advocaat-generaal, dat vaak wordt overgenomen door het Europese Hof, in juni gaf zo breed is dat alle verzwegen kosten eronder kunnen vallen. Leijsen denkt aan mogelijk tot 20.000 euro per polishouder.

Stichting Woekerpolisproces denkt vooral rekenkracht te kunnen toevoegen aan de huidige zaak om te berekenen wat de schadevergoeding moet zijn.

Naar verwachting komt het Europese Hof in december met een uitspraak.

 

Bron: nu.nl