Woekerpolisproces

Woekerpolis blijft wolk boven Aegon

De woekerpolisaffaire blijft een donkere wolk boven Aegon. De lancering van de Stichting Woekerpolisproces zal weinig verandering in de zaak brengen, zei analist Tom Muller van Theodoor Gilissen dinsdag.

De nieuwe stichting constateert dat een groot aantal polishouders bij een uit juni daterend arrest van de Hoge Raad buiten de boot valt. De uitspraak geldt volgens de organisatie alleen voor 35.000 gedupeerden die geregistreerd zijn als belanghebbende bij stichting koersplandewegkwijt. De club, die Aegon in gebreke heeft gesteld, wijst er op dat de verzekeraar zo'n 800.000 polissen verkocht heeft in het verleden.
Amerikaanse toestanden

,,Heeft deze stichting leden, wat is de achterban? Dat zijn concrete vragen'', aldus Muller. Hij wijst er op dat de uitspraak van de Hoge Raad ruimte heeft gemaakt voor individuele invullingen. ,,Daar duiken advocaten nu op. We hebben te maken met Amerikaanse toestanden'', zo constateerde de marktvorser. ,,Ik snap wel dat er genoegdoening moet komen, maar een en ander kan nog jaren duren.''

Het aandeel Aegon noteerde dinsdag omstreeks 12.50 uur 0,6 procent lager op 6,51 euro.

Bron: Telegraaf.nl http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/aegon/22108126/___Woekerpolis_blijft_wolk_boven_Aegon___.html